Nieuws

DIVARDY DEPANNER MET DUBBELE NAALDENKOP IN FULL-PRODUCTION

10-12-2013

Na een technisch intensief voortraject is succesvol een Divardy naald-depanner met een dubbele kop in gebruik genomen.

Divardy heeft een goede naam opgebouwd met zijn betrouwbare en energie zuinige naald-depanners. Het was dan ook een logische keus dat een Belgische industriële bakker met een ingewikkelde uitdaging bij Divardy terecht kwam. Divardy heeft al vele naald-depanners geleverd, allen met een enkelvoudige (2 naaldbalken tegenover elkaar) naaldenkop.

Ook deze klant bakt een gedeelte van hun productie in een enkelvoudige bakvorm. Echter produceren ze ook met 2-voudige bakvormen, de zogeheten "halfjes". Tot op heden werd er ge-depanned met een zuigdepanner. Dit was niet meer acceptabel doordat dit type depanner niet alleen enorm veel energie vreet maar ook de decoratie van het brood zwaar beschadigd.

Een naald depanner dus, maar dan ook voor "halfjes". Een ontwikkeltraject volgde en één voor één zijn de problemen opgelost. Wat geen enkele leverancier van naalddepanners aandurft is Divardy gelukt: een dubbele naaldenkop ontwikkelen en maken binnen de breedte van een enkel groot-brood!

Een gemotiveerd ontwikkel- en machinebouw team van Divardy zorgt voor een tevreden bakker en een eindklant die een onbeschadigd brood kan eten.