Nieuws

Divardy levert machines in Griekenland

08-04-2013

DIVARDY is al een tijd bezig aan een grote internationale klus.  In het derde kwartaal van 2012 heeft David een groot werk binnen gesleept. Het gedeeltelijk reviseren van oude machines en transporten en het ontwikkelen en fabriceren van een hoge capaciteits-depanner en allerlei complexe transport oplossingen. Nu eens niet in Nederland maar met als eind klant een Griek.

 

Vanaf begin December 2012 stonden er verschillende oude en ervaren machines in de fabriek. Het DIVARDY revisie team is druk bezig geweest met alle slijtdelen en bekabeling te vervangen. Een grondige schoonmaak was ook geen overbodige luxe. Tevens was het noodzakelijk om alle bestaande transporten te verbreden, iets wat op een inventieve manier gelukt is. Door een enorme inzet van de loods monteurs met her en der de hulp van wat Divardy Services buitendienst kanjers is het gelukt om de gereviseerde machines en transporten in de eerste week van februari op een Griekse vrachtwagen te zetten.

 

Tegelijkertijd zijn de DIVARDY constructeurs hard aan het werk geweest om de nieuwe transportdelen en een nieuwe “state of the art” Depanner in 3-D(imensionaal) op papier te zetten. Daardoor was niet alleen in Driebergen de agenda heerlijk vol maar ook in Guatemala heeft menig hotel gast zijn koffie te laat gekregen doordat er tekeningen en bestellijsten af moesten. Zelfs de hulp van wat ingeleende constructeurs was noodzakelijk om dit grote project in kleur op papier te krijgen.

 

Inmiddels zijn ook de nieuwe transporten en de Depanner in Griekenland. Gelukkig hebben we de foto’s nog. Eerlijk is eerlijk er is iets prachtigs gebouwd. Een robuuste  “Pick ’n Place” depanner heeft koker  voor koker en bout voor bout gestalte gekregen. Een zuig-depanner voor een hoge capaciteitslijn(maximaal 9.000 stuks toast). Het geheel nieuw ontwerp is voor meerdere uitvoeringen geschikt. Met een enkele zuigkop en één vacuüm unit is hij geschikt voor een veel voorkomende productie lijn met een maximale capaciteit van 4.500 broden. In een andere uitvoering is het mogelijk om te depannen met de overbekende DIVARDY naalden(onder KAAK-patent). Uiteraard ook weer in de hoge capaciteitsversie en in de enkele variant waarbij er wederom minimaal 3.000 en maximaal 4.500 broden per uur uit de bakvormen gehaald kunnen worden. Een ontwikkeling die past bij DIVARDY als depan-specialist.

 

DIVARDY ontwikkelt niet alleen machines en transporten maar ook zichzelf. Voor meer info www.divardy.nl